Logga in

Inloggade användare

Ingen
Snabblösning

Visa # 
# Länk Träffar
1   Link   WCA - World Cube Association
På WCA:s (World Cube Association) hemsida kan de officiella tävlingsreglerna finnas. Här hittar du också världsrekord och rankinglistor över alla tävlingsresultat.
2091
2   Link   Speedcubing.com
Allt man vill veta om speedcubing. Framförallt listor över utannonserade tävlingar, inofficiella rekord, diverse användbara program, lösningar med mera..
2703
3   Link   Speedcubing Danmark
Den danska motsvarigheteen till SveKub.
2581
4   Link   Gilles Roux
Gilles Roux har utvecklat en helt egen metod för att lösa Rubiks kub. Den är annorlunda men mycket snabb. Gilles Roux kom själv till final på EM i Spanien 2008.
3268
5   Link   Jessica Fridrich
Jessica Fridrich är skaparen av Fridrich-metoden, som är den överlägset mest använda metod för att lösa Rubiks kub. Här på hennes egen sida finns massor med algoritmer och andra tips.
5029
6   Link   Joël van Noort
Både nybörjarlösning och avancerad lösning med Fridrich-metoden. Även en massa bra tips och videofilmer.
2434
7   Link   Lars Petrus
Lars Petrus är förmodligen den mest inflytelserika svensken inom speedcubing. Han har ett annorlunda system som baserar sig mer på intuition än t.ex. Jessica Fridrich.
2883
8   Link   Zbigniew Zborowski
En mycket avancerad och krävande utbyggnad av Fridrich. Kräver memorisering av hundratals algoritmer. Ingen har lärt sig hela ZB-metoden, men det finns ett flertal personer som jobbar på det.
1500
9   Link   Cubefreak
Shotaro "Macky" Makisumis hemsida. Han är en mycket snabb före detta världsrekordhållare på Rubiks kub. Sidan innehåller många bra tips och algoritmer.
1970
10   Link   Ortegas hörnen först lösning
Sida av Victor Ortega och Josef Jelinek (skaparen av java animationerna som används här på SveKub) som beskriver Ortegas "hörnen först" metod. Metoden är bland annat utmärkt för nybörjare på 2x2x2-kuben.
2160
11   Link   Cubestation
En bra sida för att lära sig allt om Fridrich-metoden. Sköts av Dan Harris och sidan är innehåller även den populära Fewest Moves Challenge, där man skall lösa kuben på så få drag som möjligt.
1710
12   Link   Cubewhiz
Bob Burtons instruktioner till Fridrichs metod. Innehåller även en massa videofiler på hans algoritmer samt för andra pussel.
1748
13   Link   Lars Vandenbergh
Lars är mycket snabb på flera kuber. Hans sida innehåller en hel del algoritmer för Fridrich-metoden samt några för den mycket avancerade ZB-metoden. Dessutom beskriver han sin avancerade metod för Square-1.
1553
14   Link   Dennis Nilsson
En beskrivande site för nybörjare till avancerade kubister. Även lösningar till 4x4 och 5x5
2920
15   Link   Rubikscube.info
Josef Jelineks hemsida. Innehåller mycket information för de som löser hörnen först. I princip hela Mark Watermans system finns även dokumenterat här.
1616
16   Link   Ryan Heise
Ett väldigt intuitivt system som inte kräver memorisering av många algoritmer.
2258
17   Link   Rubik' Galaxia
Diverse metoder och lösningar.
1552
18   Link   Gaétan Guimond
Ett intressant alternativ för de som löser med hörnen först. Ett reltivt smidigt och snabbt sätt med få algoritmer. Kan dock var lite svårttolkad även på de engelska sidorna. Hans metod är utmärkt för att lösa 2x2.
2018
19   Link   Andy's Cube Page
Hemsida för Andy Camann, som är mycket snabb, men inte så aktiv numera. Sidan innehåller många bra idéer, tips och beskrivningar av metoder.
1599
 

Anslagstavlan

Senaste meddelandet: 1 månad sen
  • Mats Bergste : Noah: det alldeles självklara svaret är öva, öva och öva. Sen skadar det väl inte att kolla på t.ex YouTube hur andra gör. Men man måste nöta in sånt så det sitter i fingrarna.
  • Noah : Någon som vet något bra sett att lära sig algoritmer
  • Lid : Dom flesta håller till på det internationella forumet «link»
  • Mats Bergste : Nä, inte helt. Men mycket sparsamt aktiv.
  • Mårten Vän : är denna sida död nu, finns det något nytt forum/sida för svenska kubare?
  • Mats Bergste : «link»
  • Mats Bergste : Skare va så svårt att få till en videolänk
  • Mats Bergste : Kul video? [video]«link»
  • Stefan Lidst : «link»
  • Tommy Gustav : En tjej som heter Huong Dang höres just nu på P3, enligt henne själv gör hon kuben på runt 12s!

Endast registrerade användare kan skriva inlägg