Logga in

Inloggade användare

Ingen
Tidtagare till datorn
Skrivet av Magnus Claesson   
2009-01-10 09:57

När du har lärt dig att lösa kuben så vill du förmodligen vet hur lång tid det tar. Du kanske inte har tillgång till en stackmat eller så har du tröttnat på att försöka träffa dendär lilla knappen på mobiltelefonen när du är klar med din lösning. Vi föreslår då att du använder din dator som en timer (vi förutsätter att du har en dator eftersom du hittat hit). I timerprogramen finns det även blandningar så du vet att din kub är ok blandad, och att du kan testa en blandning igen om du vill, eller be en kompis testa.

 

www.cubetimer.com

Detta är en onlinetimer. Den är väldigt enkel men fungerar på alla datorer utan att ladda hem något.

JNetCube / Rubiks-Jtimer

Detta är en javabaserad timer som du laddar hem till din dator. Du får se hur kuben ska se ut när den är blandad (du ställer själv in ditt färgschema), du får se dina tider och ditt snitt. En bra funktion med denna timer är att du kan tävla mot en kompis. Det går till så att ni genom programet kopplar ihop era datorer, får samma blandning och startar samtidigt. Bra träning om man känner att man blir nervös när det är tävling. Rubiks-Jtimer är nya utvecklingen av JNetCube (sista JNetCube släpptes april -07).

CCT

Den mest använda timern. Även den javabaserad. Den sparar all statistik när du stänger den, så du kan se snitt på alla kuber du har löst i programet. Den har blandningar för de flesta kuber (bland annat SQ1 med visning av hur den ska se ut färdigblandad!). Detta är en mycket bra timer med många smarta funktioner och lösningar. Om du har en stackmat kan du koppla den till datorn och CCT kan spara dina tider. Enda nackdelen jag kan se är att den inte går att koppla ihop med en kompis (som JNetCube/Rubiks-Jtimer). Även i denna ställer du in ditt färgschema för att se att blandningarna blir rätt.

 
 

Anslagstavlan

Senaste meddelandet: 2 veckor, 6 dagar sen
  • Viktor Strin : haha menar inte så :p kan vara duktig på att överdriva ibland Wink Jag är bara förvånad över att den väljs bort över vissa andra grenar
  • Anders Larss : Fram till idag har 1251 tävlingar hållits med 5x5x5. Kan jämföras med 1624 tävlingar med 3x3x3. Således knappast "nästan aldrig"... «link»
  • Thomas Pette : Nästan aldrig är att överdriva, men antagligen p.g.a. tidsskäl. Framförallt i endagstävlingar.
  • Viktor Strin : Varför är 5x5 nästan aldrig med i tävlingarna? Neutral
  • Stefan Lidst : nu är Stockholm Open 2014 öppen för reg: «link»
  • Thomas Pette : Jag hörde att det antagligen blir första helgen i maj.
  • Noah : När är nästa tävling
  • Noah : Ja jag snittade runt en minut på tävlingen
  • Stefan Lidst : Syftade på att du hade 1min på 3x3 i tävlingen senast
  • Noah : Mitt record var på 4-4 inte på 3-3

Endast registrerade användare kan skriva inlägg